Nyutgiven barnbok om att vara annorlunda – Noel och den magiska önskelistan

Noel och den magiska önskelistan är titeln på den nyutgivna barnboken av författaren Janina Kastevik, tillika aktiv inom GCP-gruppen, som tar upp många av de känslor och situationer som begåvade barn kan känna igen sig i – utanförskap, att känna sig annorlunda och viljan att passa in.noel-och-den-magiska-onskelistan

”Noel funderar mycket, till exempel på varför han känner sig annorlunda. Varför står han ensam på skolgården? Är det kanske för att fröken säger att han är lillgammal? Det blir lättare att inte ens försöka passa in, så i stället för att gå ut på rast stannar han i klassrummet där han läser böcker och samlar intressanta ord i en röd anteckningsbok.

En dag hittar Noel en mystisk önskelista, och den förändrar allt. Han börjar önska att saker ska bli bättre: att han ska få en vän, att han får en ny lärare, att mamma ska komma hem och att pappa ska sluta låtsas att det är bra mellan mamma och honom. Önskan om en ny vän slår in när Silke flyttar in i samma hus. Men varje önskan som slår in får också en obehaglig konsekvens.”

Läs även DN Insidans reportageserie om särbegåvning där Janina och boken uppmärksammades.

Boken finns att köpa på t.ex. Adlibris: http://www.adlibris.com/se/bok/noel-och-den-magiska-onskelistan-9789187033490